Автобусни Екскурзии

Трансилвания – перлата на Румъния (Алба Юлия – Солна мина Турда – Замъка на Граф Дракула – Брашов
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 220 лв.
Програма

 Програма

Трансилвания – перлата на Румъния (Алба Юлия – Солна мина Турда – Замъка на Граф Дракула – Брашов

 

Дати

Цена от Варна

Цена от Шумен

Цена от Разград

Цена от Русе

14 - 16.Май

220

210

200

190

08 – 10.Октомври

220

210

200

190

 

0 - 1ден:       

Отпътуване от Варна в 23:30ч. от „Антим 1“ по маршрут Варна – Букурещ – Алба Юлия (~620 км). След 09:00 пристигаме в Алба Юлия / Каролина - средновековен град, основан през 805 г. от хан Крум с българското име Бялград или Бялата крепост. Едно неописуемо с думи място, което представлява столицата на Княжество Трансилвания. Крепостта е истинско инженерно постижение, разположена на най-високата точка в околността на града. Един от най-богатите и най-добре пазени градове-крепости в историята на Румъния. Известен е с това, че тук бива подписано обединението на трите княжества под общото име-Румъния. Пешеходна обиколка на цитаделата Алба Юлия, Княжеския дворец, Православната църква, Католическата църква и Музея на Обединението, както и сградата на Обединението, трансилванска ковчезница и останките от монетния двор. Университета Първи декември, който се намира в сградата на двореца на министъра на финансите на Княжество Трансилвания, затвора на Хореа.                                                                                                                                                                                След  Алба Юлия се отправчме към гр.Турда и солната мина. Да се спуснеш в солната мина Салина в Турда, Румъния е все едно да слезеш до центъра на земята. След разходка по входната галерия, чиито стени са покрити със солни кристали (сол е, няма нужда да близвате за проверка, ние вече го направихме!), следва поредица от галерии, сякаш излезли от фантастичните романи. Стените са в преливащи се нюанси на сивото или са покрити с бели кристали. Все едно виждате разрез на земната кора, както я рисуват в учебниците по география. В една от залите се лекуват (докато играят) деца - въздухът и солните изпарения са с медицински доказани ползи срещу алергии и заболявания на дихателната система. В друга можете да видите уреда "кривак" - задвижвана от коне система за пренасяне на солта от долните нива на мината нагоре към повърхността. В трета - Залата на ехото - под краката ви се спуска 112-метрова бездна. Ако извикате в нея, ще чуете кристално ясно ехо. Най-хубавата част обаче предстои. В едната зала има стълби надолу (Стълбите на богатите), които ви отвеждат до онази част на мината, заради която си струва да пропътувате целия път от България - големите подземните зали. Свободно време.  Настаняване в хотел.                                                                                                                                      Нощувка.

2ден: 

Закуска.                                                                                                                                                                   Отпътуване към гр.Бран. Тук ще посетим  Замъка на граф Дракула. Средновековният замък, разположен живописно на 60 метрова скала, в миналото служил като крепост и граница между двете исторически княжества Валахия и Трансилвания, сега се е превърнал в една от най-популярните туристически дестинации на Румъния. Легендата разказва, че замъкът някога е принадлежал на влашкия владетел Влад Цепеш, известен още под прозвището Граф Дракула. Ирландския писател Брам Стокър увековечава неговия образ в своя роман "Дракула".    Следващата ни спирка е гр.Брашов . Град Брашов , наричан още с немското си название Kronstadt, е един от големите културни центрове в Румъния и част от поредицата румънски градове със запазена автентична австроунгарска подредба в архитектурно отношение. Пешеходна разходка в историческия център на града - разглеждане на Черната църква - най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, централния площад „Piaţa Sfatului” - Площада на Съвета и сградата на старото кметство, в която днес се помещава историческия музей на града, Въжената улица – смятана за най-тясната уличка в Източна Европа, запазените средновековни порти на укрепения в миналото град - „Порта Скей“ и „Порта Екатерина“. Свободно време за разходка и вечеря в центъра на града. Нощувка.                                                                                                                                 

3 ден: 
Закуска.                                                                                                                                                            Освобждаване на хотела. Свободно време в Брашов. Около обяд отпътуване за Варна. По пътя панорамна обиколка на Букурещ.                                                                                                                     Връщане е след 21:00ч.

Цената включва: 

·         транспорт по маршрута  с автобус 3*/магистални, гранични такси; паркинг;

·         посещение на Алба Юлия;

·         посещение на  солна мина Турда;

·         посещение на замъка на Граф Дракула в Бран;

·         посещение на  Брашов;

·         екскурзоводско обслужване;

·         две нощувки със закуски;

·         пътни и гранични такси.

Цената не включва: 

·         входни такси за посещаваните обекти,

·         туристическа застраховка за лица над 65год.;

·         Разходи от личен характер.

Начин на плащане: 

  • при записване се внася цялата сума

Забележка: 

·         Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

·         Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата

·         При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

·         При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

·         Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

 

 

 

Подобни оферти
2 дни / 1 нощувки
от 80 лв.
2 дни / 1 нощувки
от 100 лв.
2 дни / 1 нощувки
от 110 лв.
3 дни / 2 нощувки
от 170 лв.