Юни

Балчик - Калиакра
Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Цена от: 25 лв.
Програма

 Програма

Маршрут:  Балчик -  Българево/Онгъла/ - нос Калиакра

Отпътуване от Варна  ул. "Антим 1-ви" в 9:00ч.      

Около 10:00 започва разходката ни на Нос Калиакра - тесен скалист полуостров, прорязващ морето на 2 км от брега. Природен и археологически резерват "Калиакра" пази не само неоценимо природно богатство, но и богато историческо наследство. Посещение на нос Калиакра и крепостта - древната столица на цар Лизимах, един от наследниците на Александър Македонски и управител на Тракия.

Следва посещение на Исторически комплекс "Онгъл" - Българево. Центърът е създаден, за да популяризира историята на българските земи и народите, които са ги обитавали, както и културното наследство, което са ни завещали. Исторически център "Онгъл" отвори врати през август 2014 г. Чрез слово, онагледяване и живи възстановки, посетителите се запознават с историята на древните и съвременни обитатели на нашите земи. Музеят разполага с 9 зали, във всяка от които може да чуете различна беседа, свързана с българската история. Извън залите посетителите могат да се докоснат и снимат с реплики на старинни оръжия и защитни облекла.

След това се отправяме и посока гр.Балчик за да посетим Ботаническата Градина и Дворецът на румънската кралица. Посещавайки за първи път Балчик през 1921 г., румънската кралица Мария остава очарована от красотата и спокойствието на живописния морски бряг и не след дълго решава да се върне и остане там завинаги. Така през 1924 г. по проект на италиански архитекти започва изграждането на дворцовия комплекс на кралицата. В ботаническата градина има над 3000 вида растения от цял свят, между които субтропични и тропични екзоти. Там се намират около 370 етикирани растения, храсти и дървета. През топлите месеци в годината се прави експозиция на открито от сукуленти (някои от тях цъфтят през 100 години) и кактуси, които са над 600 вида. Целогодишно те могат да се наблюдават в закрито помещение.                                                                                               

Около 16:00ч отпътуваме обратно за Варна. Пристигане около 17:00

Цената включва: 

·         транспорт по маршрута  с автобус 3*

·         посещение на Нос Калиакра;

·         посещение на Фарът на нос Шабла;

·         посещение на Исторически комплекс "Онгъл" - Българево;

·         посещение на Ботаническата Градина и Дворецът в Балчик;

·         екскурзоводско обслужване;


Цената не включва: 

·         входни такси за посещаваните обекти;

·         туристическа застраховка;

·         разходи от личен характер;

Начин на плащане: 

·         при записване се внася цялата сума

Забележка: 

·         Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.

·         Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

·         Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата

·         При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

·         При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

·         Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

 

 

 

 

 

 

Подобни оферти