Програма 2021

ДВЕТЕ ЛИЦА НА ИСТАНБУЛ, 3-дневна автобусна екскурзия С ВКЛЮЧЕНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ФОРУМ ИСТАНБУЛ И ЛОЗЕНГРАД.
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 190 лв.
Програма

 ДВЕТЕ ЛИЦА НА ИСТАНБУЛ

3-дневна автобусна екскурзия

С ВКЛЮЧЕНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ФОРУМ ИСТАНБУЛ И ЛОЗЕНГРАД

Възможност да се насладите вълнуващия водно-лазерен спектакъл на ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ във WATER GARDEN ISTANBUL, Турския ВЕРСАЙ и още много вълнуващи забележителности

 

 

ПРОГРАМА

 

Дати

Цена от Варна

Цена от Бяла / Обзор

Цена от Бургас

19 – 21.Март

190

180

165

16-18.Април ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО

190

180

165

28 – 30.Май

190

180

165

09 - 11.Юли

190

180

165

13 – 15.Август

190

180

165

04 – 06.Септември

190

180

165

15 – 17.Октомври

190

180

165

12 – 13.Ноември

190

180

165

10 – 12.Декември

190

180

165

 

 

0 ден / четвъртък / : Варна – Бургас

Късно вечерно отпътуване от Варна и Бургас.

Варна – 23:30 ч.

Бургас – 01:30 ч.

 

1 ден / петък / : Истанбул

Сутрешно пристигане в Истанбул. Свободно време по желание или възможност за включване в допълнителни екскурзии:

“Класическа туристическа обиколка“

Туристическа обиколка с разглеждане на основните туристически обекти в историческата част на Истанбул. Посещение на Синята джамия “Султан Ахмет”, известна с елегантните си минарета и изящен интериор с прекрасни рисувани сини плочки от Изник, бившия византийски Хиподрум, съхранил паметници от различни исторически периоди – Египетския обелиск, Змийската колона, Германския фонтан. Обширна панорамна обиколка с автобус по основните артерии на Истанбул с прекосяване на Босфора през първия мост над пролива и пътуване до Азиатската част за фото пауза. Посещение на църква „Свети Стефан“ - една от светините за всички българи в Турция; Посещение на фабрика за кожени изделия.  (допълнителна екскурзия).

Фолклорна вечер с програма и вечеря - посещение на атракционен турски ресторант с вечеря, напитки, забавна фолклорно-вариететна програма и музика на живо.

 (допълнителна екскурзия). Нощувка.

 

2 ден / събота /: Истанбул  

Закуска. Свободно време или възможност за включване в допълнителна екскурзия „Круиз по Босфора”.

Впечатляващо плаване в Босфора покрай исторически квартали - Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, , Арнавуткьой, Бебек с минаване под първия междуконтинентален мост.

На връщане преминаване близо до азиатския бряг покрай множество исторически вили – запечатали незабравими сцени от турски сериали, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии. Посещение на Египетския пазар – един от най-живописните покрити пазари в света. В прекрасно запазената 360-годишна сграда множество магазини предлагат екзотични подправки, ориенталски локуми и сладкиши, натурална козметика и изобилие от сувенири. Да се луташ из шарените сергии, зад които атрактивни продавачи постоянно те приканват да опиташ от стоката им е приказно. (допълнителна екскурзия).

„Йербертан саранджъ“ или Цистерната на базиликата е една от задължителните спирки в Истанбул. Наричана още Подземен палат, това е най-внушителното съоръжение за съхраняване на вода, откривано в турския град. Изключително впечатляващо е да слезете под земята, да се разхождате сред 9-метровите колони, да виждате огромните каменни глави на Горгона Медуза. Името си цистерната дължи на това, че някога отгоре е имало базилика. (допълнителна екскурзия).

 

Възможност за включване в допълнителна екскурзия „Златен рог” – посещение на „Миниатюрк”, джамията Еюп и кафенето на Пиер Лоти. Миниатюрк е музей на открито в залива Златния рог, където в умален вид, под формата на модели и макети могат да се видят всички забележителности на територията на днешна Турция. Поглед към Златния рог дава и изкачването с кабинков лифт до историческото кафене „Пиер Лоти”. Кацнало на висок хълм, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известен френски автор, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило дъха на 19 век  и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе ... и този запомнящ се изглед. (допълнителна екскурзия).

Нощувка.

 

3 ден / неделя /: Истанбул

Закуска. Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – с местен екскурзовод на български език – около 3,5 часа. „Долма бахче сарай” е дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк – основателя на съвременна Турция, привлича вниманието със своята архитектура, ценности от злато и сребро и живописно разположение на брега на Босфора.

Освобождаване на хотела и отпътуване (допълнителна екскурзия).

Посещение на търговския център “Форум Истанбул” - построен на площ от около 500 000 кв м, той е един от най-големите по рода си в Европа. В центъра са представени магазини на над 280 фирмени марки, измежду които са и търговската верига “IKEA” (подбрани международни стоки за бита) и супермаркета “REAL”. Тук се намира и аквариум от международна верига “SEA LIFE”, представящ на площ от 8000 кв.м. морски обитатели от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Не пропускайте да се гмурнете през подводния тунел за 270-градусово наблюдение на рибите, а ако имате късмет може да наблюдавате и храненето на акулите от водолаз. Следобедно отпътуване за Къркларели (Лозенград). Свободно време за покупки, разходка и хапване на прочутият специалитет на града - Лозенградските кюфтенца. Покупката на баклава, локум, турски сладки, ядки и други.

Късно вечерно пристигане в Бургас и Варна.

 

 

Цената включва:

·         транспорт с комфортен автобус;

·         2 нощувки със закуска в хотел категория “3 звезди” в централната част на Истанбул;

·         медицинска застраховка до 65 г. с лимит 5000 евро;

·         посещение на МОЛ Форум Истанбул;

·         допълнителна екскурзия Лозенград;

·         пътни  и гранични такси;

·         екскурзоводско обслужване.

 

Цената не включва:

·         медицинска застраховка за лица над 65 год. – 74,99 год.  – 8,00 лв; от 75 – 85,99 г. – 12,00 лв. за целият период на екскурзията с лимит 2000 евро;  При желание от страна на клиентите за по-голяма застрахователна премия могат да се застраховат самостоятелно като носят полицата в себе си по време на пътуването;

·         Възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" Класик. Цена до 500 лв. обща цена на пътуването застрахователна премия 25.00 лв., до 1000 лв. – 50 лв. Причините за отмяна на пътуването според общите условия условията на  Мондиал Асистанс, част от групата на Allianz. За допълнителна информация моля, обърнете се към колегите от Мартини Турс ООД във Варна на адрес ул.“Генерал Киселов“ 15, моб.тел.: 0894466775. При отказ поради несъбран необходим минимален брой туристи на екскурзията от туроператора заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;

·         доплащане за единична стая – 60,00 лв. за 2 нощувки общо;

·         допълнителни екскурзии;

·         лични разходи.

 

Цени на допълнителни екскурзии:

·         Класическа обиколка– 35.00 лв. /18 € възрастен; деца 2-11,99 год. – 20,00 лв. /10 €  включваща екскурзоводско обслужване по време на пешеходна разходка с посещение на Римския хиподрум и  Синята  Джамия, панорамна автобусна обиколка включваща Азиатската част на града; посещение на българската църква „Св Стефан“; посещение на фабрика за кожени изделия.

·         „Йеребатан“ подземната цистерна – 30лв. възрастен; деца 2-11,99 год. – 25лв. при записване в офиса; 35лв/30лв. при записване на място в Истанбул и включва: входна такса, транспорт, екскурзоводска беседа с местен екскурзовод.

·         Класическата екскурзия на ден 1 и „Йеребатан“ подземната цистерна - се заявява и се заплаща задължително от България, тъй като тя се провежда непосредствено при пристигане в Истанбул. /при заплащане на двете екскурзии за първия ден цената е 55лв./

·         Фолклорна вечер с програма и вечеря – 65 лв./33 € възрастен; деца 2-11,99 год. – 55 лв./ 28 €  и включва: вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), неограничени алкохолни и безалкохолни напитки местно производство, богата фолклорна програма и ориенталски танци, трансфер с микробус или пеша с придружител в зависимост от отдалечеността на хотела от заведението.

·         Kруиз по Босфора – 38 лв.*/21 € възрастен;  деца 2-11,99 год. – 19,00 лв. /10 €  и включва: трансфер разходка с корабче ≈ 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.

·         Обиколка „Златен рог” – 50 лв./ 28 € възрастен; деца 2-11,99 год. – 40 лв./ 20 € и включва: трансфер, местен гид на български език; входна такса за Миниатюрк, лифт до кафенето на Пиер Лоти; продължителност  ≈ 3,5 часа.

·         Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” /„Турския Версай”/ – 69 лв./35 € възрастен; деца 2-11,99 год. – 59,00 лв. /30 €  цената включва: трансфер, местен гид на български език; входната такса за двореца; продължителност  ≈ 3,5 часа.

 

  1. Всички екскурзии могат да се предплатят от България в български лева. Това Ви гарантира наличието на свободни места по желаните от Вас турове в Истанбул.
  2. Цените на допълнителните екскурзии в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане от България. По време на пътуването допълнителните екскурзии се заплащат в ЕВРО, като цените са с 10% завишение.
  3. Възможно е разместване в графика с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други групи за достигане на необходимия минимум от 20 туристи. При не  събран минимум от 20 души и с цел по-бързото достигане на обектите с по-малка група някой от екскурзиите могат да се предложат с градски транспорт.

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:

·         Необходими документи – международен паспорт валиден минимум 6 месеца от датата на връщане в страната; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

·         Посочената цена е валидна при настаняване в двойна, тройна или единична стая;

·         За резервация е необходимо авансово плащане в размер на 30 % от стойността на екскурзията. Окончателно плащане е  до 14 дни преди датата на отпътуване;

·         Минимален брой за провеждане на екскурзията 40 човека;

·         Туровете в Истанбул могат да се заявяват и заплащат от България до 2 дни преди отпътуване на екскурзията;

·         Минимален брой за осъществяване на допълнителните екскурзии е 20 човека;

·         Мартини турс ООд си запазва правото да внася промени в предварително обявените дни за провеждане на съответните допълнителни екскурзии;

 

 

 

 

 

Подобни оферти