Декември

Синая – Румънската перла в Карпатите и Букурещ
Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 120 лв.
Програма

  Синая и Букурещ

 

 

Маршрут: Варна – Шумен – Разград – Русе – Синая – Букурещ

 

Дати

Цена от Варна

Цена от Шумен

Цена от Разград

Цена от Русе

13 – 14.Март

120

110

100

90

10 - 11.Април

120

110

100

90

19 - 20.Юни

120

110

100

90

18 – 19.Септември

120

110

100

90

04 – 05.Декември Коледен Базар

120

110

100

90

18 – 19.Декември Коледен Базар

120

110

100

90

 

 

Подарете си едно прекрасно пътуване до Синая и Букурещ, в което може да съчетаете шопинг и разходка с посещение на едни от най-интересните места в столицата на северната ни съседка.

 

1 Ден.

 

Отпътуване от гр.Варна – 04:00ч. Антим I-ви, до Археологическия музей.

 

Около обяд пристигаме в Синая. Тук ще посетим замъкът Пелеш и манастирът в Синая. Манастирът Синая е построен през 1695 г. и днес в него могат да бъдат разгледани икони, ценни книги, грънчарски и порцеланови изделия от 16-19 в. Хубавото е, че манастирът още функционира като такъв, а местните монаси са много гостоприемни. Вероятно най-ярката дестинация на Синая е замъкът Пелеш. Замъкът е считан за един от най-красивите в Европа и през 1914 г. е превърнат в музей. По време на комунистическия режим в Румъния той е затворен за посетители, но в наши дни Пелеш е задължителна дестинация. Построен през 1883 г. в германски ренесансов стил, с елементи от стиловете рококо, барок и мавритан, и кръстен на течащата наблизо река, днес той се смята за един от най-красивите и най-добре запазени замъци в Европа. И това не е случайно – издигайки го, Карол I искал да наложи родната си баварска култура в румънската действителност. Интериорът и екстериорът са богато украсени с дърворезби и сцени от опери на Вагнер, съхранени са скулптури, живопис, мебели, оръжия и доспехи, златни и сребърни изделия, изделия от слонова кост, книги, гобелени, килими и книги, събирани от цяла Източна и Централна Европа. На входа ви очаква статуята на самия Карол I, а в градините – още статуи, фонтани и декоративни елементи.  

Настаняване в хотел. Нощувка.

 

 

 

 

2 Ден.

 

Закуска.

 

Освобождаване на хотела и отпътуване за Букурещ.

Пристигане около 10-11ч. в Букурещ - града, известен още като „Малкия Париж”,

Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод: Патриаршията и Църквата с мощите на Св.Димитър Басарбовски, Дворецът на Парламента – втората по големина административна сграда в света след тази на Пентагона, построена по подобие на арката в Париж през 1922 г. в памет на загиналите в Първата световна война Народния театър , Университета Дома на Свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Триумфалната арка площад Виктория, Булевардът на посолствата,Калея Виктория, Зимния дворец, Атенеум.

Посещение на Музея на Селото - един от най-големите етнографски комплекси в Европа, представящ над 300 сгради, характерни за различните области на Румъния. Свободно време за обяд в красивия парк около езерото Херастрау,с най-голямата бирария в европа(5000 човека).

Пешеходна разходка в старата историческа част на Букурещ - квартала Липскани. Свободно време за разходка и шопинг.

Отпътуване обратно за България в 17:00ч.

 

 

Цената включва:

 

·                 транспорт с комфортен туристически автобус;

·                 пътни и гранични такси;

·                 лицензирано екскурзоводско обслужване;

·                 посещение на замъкът Пелеш;

·                 посещение на манастира в Синая;

·                 една нощувка със закуска в Синая;

·                 панорамна автобусна обиколка на Букурещ;

·                 туристическа застраховка за лица до 65 г.

 

Цената не включва:

 

·                 входни такси за посещаваните обекти;

·                 разходи от личен характер;

·                 медицинска застраховка за лица 65-79.99 год. – доплащане 6.00 лв.;лица 80 и повече години не се застраховат.

 

Полезна информация:

 

·                 Вход за Музея на селото - 10 леи за възрастни, 5 леи за деца.

·                 Вход за Природонаучния музей - 20 леи за възрастни, 5 леи за ученици и студенти.

 

Забележка:

 

·                 Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително.

·                 Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.

·                 Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

·                 Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване.

·                 Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста.

·                 Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.

 

Подобни оферти