Юли

Хотнишки водопад – В.Търново /Царевец, Самоводската чаршия, паркът „България в миниатюри“/ - Преображенски манастир "Преображение Господне"
Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Цена от: 38 лв.
Програма

 Програма

Маршрут: Варна – Хотнишки водопад – В.Търново /Царевец, Самоводската чаршия, паркът „България в миниатюри“/ -  Преображенски манастир "Преображение Господне".

Дата:

29.Март

24.Май

04.Юли

10.Октомври

Тръгване в 7:00 ч. от Варна, „Антим“ 1. 

Около 10:30 престигаме в с. Хотница и една от най-красивите екопътеки в България - 
Хотнишката, изградена в каньона на река Бохот. Общата дължина на пътеката е около 1,5км. и започва с високия почти 30 м Хотнишки водопад
или наричан още Кая Бунар. Той е едно от онези кътчета в България, които разкриват в пълния блясък красотата и уникалността на българската природа. Това е малък оазис, който си заслужава да се види. След кратко стръмно изкачване и чрез поредица от дървени мосчета над реката се достига до още впечатляващи каскади, вирове и по-малки водопади. 

Тръгваме в посока Преображенският манастир - най-големия от манастирите разположени около Велико Търново и 4-ти по големина в България. Основан е по времето на Втората българска държава през 13-14в. Първоначално манастира е бил метох на Ватопедския манастир от Света Гора, но през 1360г. се сдобива с автономност. Възникването на Преображенския манастир се свързава с личността на втората жена на българския цар Иван-Александър – Сара и сина им цар Иван Шишман, които дараяват много средства за неговата реконструкция и ремонт. Поради това манастирът е известен и като Сарин или Шишманов. Той играе и важна роля в духовния живот на българаската столица през 14в.в.

Отпътуваме за  В.Търново -  свободно време за обяд, може да посетите Царевец и Самоводска чаршия, тя е улица в старата част на Велико Търново,известна със занаятчийските си работилници, в който се продават ръчно изработени изделия. След това следва посещение на паркът „България в миниатюри“.

Пристигането във Варна е след 20:00 часа -  заредени с енергия за нови пътешествия.

Някои казват, че водопадите били места, където човек се пречиства и изцелява. Във въздуха около тях се образува наситеност на отрицателни йони. Наистина има нещо „магическо” в околността на Крушунските водопади. Заради всичко това си струва човек да отдели един ден и посети това място, от което ще остане очарован, а душата му ще се зареди за дни напред  с енергия за нови пътешествия.

Цена:

От Шумен  33лв.

От Варна 38лв.

Цената включва:

                    транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус 3*;

                    посещение на  Хотнишките водопади;

                    посещение на В.Търново – Царевец, паркът „България в миниатюри“;

                    посецение на Преображенският манастир;

                    екскурзоводско обслужване;

                    туристическа застраховка за лица до 65 г.

Цената не включва:

                    входни такси за посещаваните обекти;

                    разходи от личен характер;

                    медицинска застраховка за лица 65-79.99 год. – доплащане.;лица 80 и повече години не се застраховат;

Начин на плащане:

                    при записване се внася цялата сума.

Забележка:

                    не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

                    туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

                    при възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата;

                    туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването;

                    необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта;

                    минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

                    срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.