Декември

Коледен Базар в Букурещ
Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Цена от: 40 лв.
Програма

  Коледен Базар в Букурещ

 

Маршрут: Варна – Шумен – Разград – Русе – Букурещ

 

транспорт: Автобус

 

Aко вече сте се потопили в коледната атмосфера и сте обиколили повечето коледни базари в България, а искате да посетите и някой в чужбина, то Коледния базар в Букурещ е идеален за целта. Знаем, че най-известните базари от този тип се организират в Германия, Австрия, Чехия и много други страни, но северната ни съседка не отстъпва по нищо. На коледния базар в Букурещ има над 100 коледни къщички, които предлагат най-различни неща - от коледни подаръци, греяно вино и играчки до типично румънски десерти и ръчно изработени вещи. Има за всекиго по нещо! На изградената сцена пък гостуват изпълнители, танцьори, разиграват се традиционни обичаи...Коледно настроение струи от всякъде.

 

Подарете си едно прекрасно пътуване до Букурещ, в което може да съчетаете шопинг и разходка с посещение на едни от най-интересните места в столицата на северната ни съседка.

 

Отпътуване от гр.Варна – 06:00ч. Антим I-ви, до Археологическия музей.

 

Пристигане около 10-11ч. в Букурещ - града, известен още като „Малкия Париж”,

Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод: Патриаршията и Църквата с мощите на Св.Димитър Басарбовски, Дворецът на Парламента – втората по големина административна сграда в света след тази на Пентагона, построена по подобие на арката в Париж през 1922 г. в памет на загиналите в Първата световна война Народния театър , Университета Дома на Свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници, Триумфалната арка площад Виктория, Булевардът на посолствата,Калея Виктория, Зимния дворец, Атенеум.

Посещение на Музея на Селото - един от най-големите етнографски комплекси в Европа, представящ над 300 сгради, характерни за различните области на Румъния. Свободно време за обяд в красивия парк около езерото Херастрау,с най-голямата бирария в европа(5000 човека).

Пешеходна разходка в старата историческа част на Букурещ - квартала Липскани. Свободно време за разходка и шопинг на коледния базар.

Отпътуване обратно за България в 17:00ч.

 

Цени:

 

·         от Добрич 50лв (при минимум 10 записани туриста).

·         от Варна – 40лв.

·         от Шумен – 35лв.

·         от Разград – 32лв.

·         от Русе – 30лв.

 

Цената включва:

 

·         транспорт с комфортен туристически автобус;

·         пътни и гранични такси;

·         екскурзоводско обслужване;

·         панорамна автобусна обиколка на Букурещ;

·         туристическа застраховка за лица до 65 г.

 

Цената не включва:

 

·         входни такси за посещаваните обекти;

·         разходи от личен характер;

·         медицинска застраховка за лица 65-79.99 год. – доплащане 6.00 лв.;лица 80 и повече години не се застраховат.

 

Полезна информация:

 

·         Вход за Музея на селото - 10 леи за възрастни, 5 леи за деца.

·         Вход за Природонаучния музей - 20 леи за възрастни, 5 леи за ученици и студенти.

 

Забележка:

 

·         Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително.

·         Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.

·         Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

·         Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване.

·         Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста.

·         Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.

 

Подобни оферти
1 дни , 05.12.2020 г.
от 35 лв.
1 дни , 19.12.2020 г.
от 35 лв.
1 дни , 12.12.2020 г.
от 40 лв.
1 дни , 19.12.2020 г.
от 40 лв.
1 дни , 12.12.2020 г.
от 44 лв.
2 дни / 1 нощувки, 12.12.2020 г.
от 85 лв.
2 дни / 1 нощувки, 19.12.2020 г.
от 90 лв.
2 дни / 1 нощувки, 12.12.2020 г.
от 120 лв.
6 дни / 5 нощувки, 28.12.2020 г.
от 1109 лв.