Април

Парад на Лалетата в Двореца в Балчик
Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Цена от: 15 лв.
Програма

 Програма

Маршрут: Варна -  Балчик

Цена: 15лв.

Дати: 05.04.2020;

            17.04.2020

Отпътуване от Варна  ул. "Антим 1-ви" в 9:00ч.      

След това се отправяме и посока гр.Балчик за да посетим Ботаническата Градина и Дворецът на румънската кралица. Посещавайки за първи път Балчик през 1921 г., румънската кралица Мария остава очарована от красотата и спокойствието на живописния морски бряг и не след дълго решава да се върне и остане там завинаги. Така през 1924 г. по проект на италиански архитекти започва изграждането на дворцовия комплекс на кралицата. В ботаническата градина има над 3000 вида растения от цял свят, между които субтропични и тропични екзоти. Там се намират около 370 етикирани растения, храсти и дървета. През топлите месеци в годината се прави експозиция на открито от сукуленти (някои от тях цъфтят през 100 години) и кактуси, които са над 600 вида. Целогодишно те могат да се наблюдават в закрито помещение.

За Парада на лалетата има над 54 000 бр. луковици лалета, зюмбюли, нарциси, мускари и други, които ще разцъфнат през пролетта на 2020 година в градините на Университетска ботаническа градина – Балчик. От всички само лалетата наброяват 50 000, от над 90 сорта. Изцяло новите сортове за градината, които ще могат да бъдат видяни за пръв път от посетителите напролет, са 32 от всички групи, като преобладаваща е групата Триумф – средно ранно цъфтящи лалета.

                                                                                              

Около 16:00ч отпътуваме обратно за Варна. Пристигане около 17:00

Цената включва: 

·         транспорт по маршрута  с автобус 3*;

·         посещение на Ботаническата Градина и Дворецът в Балчик;

·         лицензирано екскурзоводско обслужване;

·         туристическа застраховка;

Цената не включва: 

·         входни такси за посещаваните обекти; входната комбинирана такса за възрастни за Двореца и Ботаническата градина – 14 лв.; само Ботаническата градина – 6лв.;  само за Двореца – 8лв.

·         разходи от личен характер;

Начин на плащане: 

·         при записване се внася цялата сума

Забележка: 

·         Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.

·         Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

·         Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата

·         При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

·         При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

·         Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.