Автобусни Екскурзии

Енергийният център на света – Седемте Рилски Езера (Паничище – Рилски езера - Сепарева баня - "Царска Бистрица" – Боровец - Цари Мали град)
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 160 лв.
Програма

 Програма

Енергийният център на света – Седемте Рилски Езера (Паничище – Рилски езера - Сепарева баня - "Царска Бистрица" – Боровец - Цари Мали град)

Дати

Цена от Варна

Цена от Шумен

Цена от Търговище

Цена от В.Търново

30.Юли – 01.Август

160

150

145

130

10 – 12.Септември

160

150

145

130

 


Наричат ги Умиротворяващи, Вдъхновяващи, Поглъщащи, Всесъдържащи, Величествени....

Откриийте и Вие своето специално лично чувство пред извисяващата красота на Седемте Рилски езера !


1 ден:
 
Отпътуване от Варна в 06:00ч. от „Антим“ 1. По маршрут Варна  - Девня – Шумен – Търговище - Паничище.                                

Посещение на крепостта Цари Мали град на хълма Св.Спас над село Белчин - открита през лятото на 2013г, която напоследък привлича хиляди туристи и бързо се превърна в едно от най-посещаваните места в България.Наричат крепостта Цари Мали град, защото с площта си от 10 декара по нищо не отстъпва дори на великотърновския Царевец. Въжен мост, дълъг 100 метра, свързва историческите обекти с атракционния парк в близост. Той разполага с 13 съоръжения за децата.

Посещение на реставрираната средновековна църква "Света Петка" в село Белчин, построена през XVI в. и разположена на едноименния хълм. В близост до храма е изграден и етнографски комплекс, който също може да се посети.

Посещение на град Сапарева баня - известен като града с най-горещата минерална вода в света. От 1957 година в центъра блика и най-горещият на Балканския полуостров гейзер, в който температурата на водата е 103 градуса.                                                                                                                                                                         

Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: 
Закуска. Изкачване с лифт до хижа „Рилски езера” в подножието на природния феномен Седемте рилски езера. Разположени в живописни циркуси под не по-малко красиви била и върхове, езерата Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното могат да бъдат видяни в рамките на 4-5-часова разходка от хижата. Най-близките езера отстоят на около 1 час пеша от хижа „Рилски езера” – до Бъбрека по пътеката нагоре край трасето на влека по Сухия рид, или до Рибното при старата хижа по пътеката на югоизток. За приятната ви разходка покрай живописните езера можете да тръгнете по една пътека и да се завърнете по друга. Двете пътеки се събират при езерото Бъбрека, откъдето нагоре се изкачват до най-високото езеро – Сълзата. Непосредствено до него е и възвишение, известно като Езерния връх, от което можете да се насладите на панорамна гледка във всички посоки към целия циркус. Връщане в хотела и нощувка.

3 ден: 
Закуска.

Ще посетим "Царска Бистрица" - бивш дворец на владетелите от Третото българско царство. Намира се близо до Боровец в Рила. Построен е между 1898 и 1914 г. Изпълнявал е функциите на ловна хижа за царете Фердинанд I и Борис III. Архитектурният облик е повлиян от традиционния български възрожденски стил, но заедно с това в него личат и европейски архитектурни влияния. Царска Бистрица е важна част от историята на последната българска царска династия. Тук на 28 август 1943 г. съобщават на царица Йоанна, че съпругът ѝ, цар Борис III; е болен от мистериозна болест. Също тук 6-годишният Симеон и 9-годишната Мария-Луиза виждат за последен път баща си жив. През 1898 г. е изградено първото крило на двореца, известно като "Стария дворец", което се състои от няколко стаи, кабинет и спални. В последствие са изградени още две крила с обширна гостна, трапезария и втори етаж със спални, будоари и кабинет. При завършването си през 1914 г. се оформил цял комплекс от дворцови сгради и красив парк, през който минава р. Бистрица Мусаленска.

Около обяд отпътуване за Варна                                                                                                                                           

Връщане във Варна след 20:00ч.

Цената включва:

                    транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус 3*;

                    посещение на крепостта Цари Мали Град;

                    посещение на "Царска Бистрица";

                    посещение на крепостта църква "Света Петка";

                     

                    посещение на Седемте Рилски Езера;

                    две нощувки със закуски в хотел 2/3* в или около Паничище;  

                    екскурзоводско обслужване;

                    туристическа застраховка за лица до 65 г.

 

Цената не включва:

                    входни такси за посещаваните обекти: такса за лифта до Рилските езера: еднопосочен – 10 лв за възрастни, 8 лв. за деца; двупосочен -18 лв. за възрастни, 12 лв. за деца; входна такса за Цари Мали град и Етнографски музей с. Белчин: възрастни 4 лв., ученици, студенти и пенсионери - 2 лв.; "Царска Бистрица" - възрастни – 5 лв., деца – 2 лв.;

                    разходи от личен характер;

                    медицинска застраховка за лица 65-79.99 год. – доплащане; лица 80 и повече години не се застраховат;

 

Начин на плащане:

                    при записване се внася капаро.

 

Забележка:

                    не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

                    туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

                    при възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата;

                    туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването;

                    необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта;

                    задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип;

                    минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

 

 

 

Подобни оферти
1 дни
от 45 лв.
2 дни / 1 нощувки
от 80 лв.
2 дни / 1 нощувки
от 100 лв.
2 дни / 1 нощувки
от 110 лв.
3 дни / 2 нощувки
от 170 лв.