Автобусни Екскурзии

Белград – Кръстопът на вековете - Ниш
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 230 лв.
Програма

 Програма

БелградКръстопът на вековете - Ниш

 

Дати

Цена от Варна

Цена от Шумен

Цена от Търговище

Цена от В.Търново

07 – 08.Май

230

220

215

200

22 – 24.Октомври

230

220

215

200

                                                                                                                                                                                        

1 ден.                                                                                                                                                                       

Отпътуване в 01:00 ч. от Варна. След кратки спирки за почивка и кафе пристигаме в Белград преди обяд. Панорамна обиколка на Стари и Нови Белград: „Площада на републиката”, Националното събрание, Националния театър, Националния музей, Музея на Никола Тесла, Катедралния храм „Св. Сава” – най-големия храм на Балканите, Нови Белград с разглеждане на Земун – някога там се е намирало старото римско селище, на мястото, където р.Сава се влива в р.Дунав.                    

Разглеждане на  Старата крепост – един от символите на Белград, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради на крепостта Калемегдан, парка Калемегдан.  Свободно време с възможност за разходка по чаровната калдъръмена улица „Скадарлия”, център на бохемския живот на Белград, „Белградският Монмартър”, още помнеща духа на велики сръбски поети и художници от романтичния 19-ти век и където все още се събират писатели, художници и много гости в известните стари кафани. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: 


Закуска. Разходката ни в Белград продължава, като започва от главната пешеходна улица „Княз Михайлов”, простираща се от площад „Теразие” до крепостта Калемегдан, откъдето се открива чудесна гледка към града. Този район е централната търговска част на града. Свободно време за разглеждане на града, пазаруване и обяд в типична сръбска кафана. Свободно време с възможност за разходка по чаровната калдъръмена улица „Скадарлия”, център на бохемския живот на Белград, „Белградският Монмартър”, още помнеща духа на велики сръбски поети и художници от романтичния 19-ти век и където все още се събират писатели, художници и много гости в известните стари кафани. Нощувка.

3 ден:                                                                                                                                                                         

Закуска. Отпътъване за България. По пътя ще посетим гр.Ниш. Красив център, вкусна храна на отлични цени и възможности за пазаруване на традиционни сръбски специалитети, които са на почит в България – какво повече му трябва на човек за една приятна разходка. Зад приятния център и хубавите кръчми на Ниш, обаче, се крие много повече – няколко пласта история, датираща хилядолетия назад, поне до славните времена на Римската империя. Градът е осеян с културни и исторически паметници, които разказват и доказват, че Ниш винаги е имал ключова роля в историята – както в древен Рим, така и през Османската империя, та чак до наши дни, когато е третият по големина град в Сърбия. Градът на Константин Велики – Медиана. Най-ранните следи от заселници в района на Ниш датират от 5000 г пр. Хр. Първият си разцвет обаче градът вижда по време на Римската империя. Той е превзет от легионери през 75 г. пр. Хр., а в следващите десетилетия става ключова точка по пътя Виа Милитарис (наричан още Виа Диагоналис), водещ от Белград до Истанбул, през Ниш, София, Пловдив и Одрин. Два века по-късно, през 272 година, в Ниш се ражда бъдещият император и светец Константин Велики, който отрежда на града още по-важна роля в историята.

Цената включва:

·         транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус 3*;

·         посещение на Белград;

·         две нощувки със закуски в Белград;

·         посещение на Ниш;

·         екскурзоводско обслужване;

·         туристическа застраховка за лица до 65 г.

·         пътни и гранични такси;

Цената не включва:

·         входни такси за посещаваните обекти;

·         разходи от личен характер;

·         медицинска застраховка за лица 65-79.99 год. – доплащане; лица 80 и повече години не се застраховат;

 

Начин на плащане:

·         при записване се внася капаро.

Забележка:

·         не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

·         туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;

·         при възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата;

·         туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването;

·         необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта;

·         минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

·         срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 3 дни преди датата на отпътуване.

 

Подобни оферти
2 дни / 1 нощувки
от 80 лв.
2 дни / 1 нощувки
от 100 лв.
2 дни / 1 нощувки
от 110 лв.
3 дни / 2 нощувки
от 170 лв.