Май

КАПАДОКИЯ – ЗЕМЯ НА КРАСИВИТЕ КОНЕ
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 415 лв.
Програма
КАПАДОКИЯ – ЗЕМЯ НА КРАСИВИТЕ КОНЕ
 
5 - дневна автобусна екскурзия
 
Маршрут: Варна - Истанбул - Анкара - Кападокия - Коня - Бурса - Истанбул – Варна
 
ДАТА: 
01.05.2019 г. 
19.09.2019 г. 
09.10.2019 г.
 
ДНИ: 5 дни / 4 нощувки
ТРАНСПОРТ: автобус

ЦЕНА за ранни записвания до 31.12.2018 : 439,00 лв.  

ПРОГРАМА

 

1 ден: Варна - Анкара

Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I''. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Почивки по пътя. Преминаване през Истанбул на път за Анкара. Вечерта пристигане в Анкара и настаняване в хотел 3*. Вечеря.  Нощувка.

 

2 ден: Анкара - Кападокия

Закуска. Обзорна автобусна туристическа програма в столицата на Турция: Цитаделата – символ на града, римските бани, Храма на император Август, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации и мавзолея на Ататюрк.

По обяд отпътуване за Кападокия – по пътя разглеждане и фото-пауза при второто по големина в света солено езеро Тюз гьолу, разположено на 905 м н.в.

Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря.

След вечеря по желание и срещу доплащане – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – блюда от турската кухня, напитки, забавна програма с типични турски танци, музика и забавления за публиката.

Нощувка.

 

3 ден: Кападокия - Каймаклъ – Аванос – Юргуп

За ентусиастите – 05:00 сутринта, по изгрев слънце – полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия – преживяване, което не подлежи на описание с думи. Продължава около 45 – 50 минути. По време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, след това да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, а накрая получавате и сертификат – доплащане 120 €/човек. Закуска.

Отпътуване и посещение на подземен град Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите (не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми). Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за снимки и разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината на феите Зелве  със запазен манастирски комплекс и множество църкви, изсечени направо в скалите. Долината Зелве е разположена в района Пашабаа, нарича се още Долината на Приказните комини. Известна е и като Долината на монасите заради килиите, открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна. Посещение на долината на гълъбите (някога тук са живели гълъби в скалите, обучавани за разнасят писма – основен начин на комуникация в древността), крепостта Уч Хисар и посещение на музея на открито в Гьореме, най известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9 до 11 век с оригинални стенописи; Посещение на градчето на грънчарите Аванос  древната Ванеса, живописно разположено на двата бряга на най-дългата река в Турция Казъл ърмак (Червената река) и градчето Юргюп, известно с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия.

Вечеря. Нощувка.

 

4 ден: Кападокия – Коня - Бурса

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване през Аксарай за Коня – посещение мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши. Безспорно най-известен дервиш е Мевляна Джелаледин Руми. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли на най-големите интелектуалци: от Шекспир до Андерсен.

Свободно време за обяд. Отпътуване за Бурса. Свободно време за вечеря и за покупки от Кютахя, известен център за производство на порцеланови изделия. Късно вечерта пристигане в Бурса – четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Градът е потънал в зеленина, а Улудаг е най-известният зимен спортен център в Турция, районът е обявен за национален парк.

Настаняване. Нощувка.

 

5 ден: Бурса – Лозенград – Бургас - Варна

Закуска. Освобождаване на хотела.

Обзорна туристическа обиколка на Бурса с разглеждане на забележителностите на града – Улу Джами, Зелената джамия, крепостните стени, градският парк, център на коприната, етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели  Осман и Орхан Бей. Свободно време за разходка из красивите градски паркове и покупки на ориенталски стоки и сувенири.

Отпътуване за България през Истанбул. Почивка в центъра на Лозенград. Отпътуване и пристигане във Варна късно вечерта.

 

ЦЕНА:

-          при потегляне от Варна –  439,00 лв.

-          при потегляне от Бургас – 415,00 лв.

 

Детски намаления

Дете от 2 - 11.99 г. –30%

 

Цената включва:

·         транспорт с лицензиран автобус по маршрута;            

·         фериботни, гранични, пътни такси и паркинг;              

·         1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел категория 4 *;

·         2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел категория 4 *;

·         1 нощувка със закуска в Бурса в хотел категория 3 *;

·         лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването;

·         обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;

·         обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;

·         туристическа програма в Коня;

·         обзорна обиколка на Бурса;

·         водач-придружител от агенцията;

·         застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 64,99 г.

 

 

Цената не включва:

·         медицинска застраховка за лица над 65 год. – 74,99 год.  – 10,00 лв; от 75 – 85,99 г. – 15,00 лв. за целият период на екскурзията с лимит 2000 евро;  При желание от страна на клиентите за по-голяма застрахователна премия могат да се застраховат самостоятелно като носят полицата в себе си по време на пътуването;

·         посещение на подземен ресторант в Кападокия – 25 € / 50.00 лв.: автобусен трансфер, напитки неограничено и мезе към тях (ядки, парченца плодове), богата фолклорна и забавна програма и ориенталски танцьорки.

·         полет с балон над Кападокия – 150 € / 300.00 лв.: трансфер, лека закуска, кафе, чай, едночасов полет, чаша шампанско и сертификат. (кошовете на балоните са големи, с висок параван, стабилни и комфортни за спокоен полет над Кападокия; разделени са на 4 секции за по 6 туристи; екип от 10 професионалисти се грижат за приятното Ви изживяване. Гледките са впечатляващи.)

·         доплащане за единична стая – 120,00 лв. за 4 нощувки общо;

·        

·         лични разходи.

 

 

ЗАБЕЛЕЖКИ:

·         Необходими документи – международен паспорт валиден минимум 6 месеца от датата на връщане в страната; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

·         За резервация е необходимо авансово плащане в размер на 30 % от стойността на екскурзията. Окончателно плащане е  до 14 дни преди датата на отпътуване;

·         Минимален брой за провеждане на екскурзията 40 човека;

·         Посочената цена е валидна при настаняване в двойна, тройна и единична стая с доплащане;

·         Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;

·         Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи;

·         Входни такси за всички обекти, включени в програмата, които се заплащат на място в турски лири. Ориентировъчни цени на входните такси на туристическите забележителности: музей на Анатолийските цивилизации 20 TRL; за скалните църкви в Гьореме 30 TRL, Учхисар 7 TRL, за подземен град Каймаклъ 30 TRL, долината „Зелве” 10 TRL, Мавзолей на Мевляна 5 TRL+3 TRL за слушалки;

·         Срок за уведомление от страна на агенцията за не осъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;

·         МАРТИНИ ТУРС си запазва правото да внася промени в предварително обявените дни за провеждане на съответните допълнителни екскурзии;

Подобни оферти
1 дни , 04.05.2019 г.
от 20 лв.
1 дни , 19.05.2019 г.
от 24 лв.
1 дни , 18.05.2019 г.
от 32 лв.
1 дни , 11.05.2019 г.
от 35 лв.
1 дни , 25.05.2019 г.
от 40 лв.
1 дни , 18.05.2019 г.
от 42 лв.
1 дни , 24.05.2019 г.
от 44 лв.
1 дни , 04.05.2019 г.
от 45 лв.
8 дни / 7 нощувки, 12.04.2019 г.
от 690 лв.
6 дни / 5 нощувки, 01.05.2019 г.
от 1568 лв.